Producten

Bourgondiër als beste getest!

Tilburg, 25 Juni 2013, - Nederlanders hebben een duidelijke voorkeur voor ‘draadjesvlees’ kroketten boven ‘blokjesvlees’ kroketten, dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau OP&P research, een gerenommeerd specialist op het gebied van sensorisch consumentenonderzoek. 


Een grote representatieve groep consumenten kreeg drie bekende kroketten voorgeschoteld: de Van Dobben ‘blokjesvlees’ kroket, de Kwekkeboom ‘draadjesvlees kroket’ en de Bourgondiër ‘draadjesvlees’ kroket van Ad van Geloven.  De consument bleek een duidelijke voorkeur te hebben voor de draadjesvleeskroket in het algemeen en voor de Bourgondiër in het bijzonder. Op Totaaloordeel scoort de Bourgondiër, gemeten op een 9-puntsschaal, een 6,9 vs. 6,3 voor Kwekkeboom en 5,9 voor van Dobben. Op aspecten als ‘geur’, ‘smaak’ en ‘mondgevoel’ scoort de Bourgondiër duidelijk als beste.

De uitslag van de test komt volgens Ad van Geloven overeen met reacties van ondernemers werkzaam in de cafetaria, lunchroom, eetcafé’s, bars en terrassen branche. Marcel Joosten, Marketing Directeur Ad van Geloven: “de Bourgondiër is aan een sterke opmars bezig vanuit het Zuiden en kent een sterke groei van zo’n 20% in het afgelopen jaar. Ondernemers die zijn overgestapt op de Bourgondiër zijn lovend over de kwaliteit van deze  rundvleeskroket en de reacties van hun klanten die ervoor terug komen. Ook de Bourgondische bitterbal, een extra royale 35 grams bitterbal gevuld met dezelfde ragout, heeft een sterk groeiende schare fans. Daar komt bij dat wij de Bourgondiër exclusief aanbieden aan het Foodservice kanaal en dat deze niet terug te vinden is in de supermarkt en dat houden we zo.”

De twee typen kroketten hebben elk hun eigen oorsprong en geschiedenis . De ‘vleesblokjes’ kroket, waarbij rundvlees in blokjes wordt gesneden die worden toegevoegd aan de ragout, kent z’n oorsprong in de Amsterdamse patisserie wereld. Bekende merken als Van Dobben en Kwekkeboom zijn gestoeld op deze school. Het zuiden van het land is opgegroeid met de ‘draadjesvlees’ kroket uit de  ambachtelijke slagershoek. Hierbij wordt mager kwaliteitsrundvlees in de bouillon gaar ‘gesudderd’ tot  het vlees in draadjes uiteen valt. Deze draadjes worden vervolgens toegevoegd aan de ragout. Het merk ‘de Bourgondiër’ is volgens dit recept ontwikkeld en draagt ook de naam die staat voor ‘al het goede uit het Zuiden des Lands’.

De kroket is Nederlands meest populaire snack: jaarlijks consumeren we zo’n 300 miljoen stuks van deze oer Hollandse delicatesse.
““Een kroket zoals een kroket hoort te smaken”, meldde 1 van de respondenten uit het onderzoek bij ons na afloop spontaan via een mail. In een echte kroket hoort lekker mals draadjesvlees, en daarmee is de Bourgondiër boordenvol gevuld.”, aldus Joosten. “Ad van Geloven zal de komende tijd extra aandacht besteden aan de Bourgondiër en zal de opmars van de kwaliteitskroket naar het Noorden gestaag doorzetten.”